Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: ryz

Liczba znalezionych wiadomości: 89

  • 2011-12-16 | Komentarze: 0

    Dobra ryba nie tylko od święta

    Wybierając ryby do świątecznych potraw warto zwrócić uwagę na ich wielkość, zapach oraz właściwości odżywcze. Nie wszystkie bowiem gatunki są zdrowe i nadają się do częstego spożywania.

  • 2011-12-16 | Komentarze: 0

    Zapuszkowane soki marki Dawtona

    Nowa linia soków owocowych w puszkach od firmy Dawtona dołączyła do znanego już Soku Pomidorowego „Siła Serca”. Pomarańczowy, jabłkowy oraz porzeczkowy z winogronem – takie smaki możemy już teraz degustować wprost z lekkiej i poręcznej puszki. Warto podkreślić, że 4% przychodów ze sprzedaży soków w puszkach Dawtona jest przekazywane Fundacji Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi na budowę polskiego, sztucznego serca.

  • 2011-12-09 | Komentarze: 0

    Orientalnie na języku, czyli Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry marki King Oscar

    Makrela w sosie pomidorowym brzmi ciekawie. Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry brzmią z kolei intrygująco. Niezwykłe połączenie pysznej ryby, soczystych, czerwonych pomidorów i przyprawy curry, słynącej z doskonałych właściwości zdrowotnych i smakowych to orientalna propozycja firmy King Oscar – producenta żywności pochodzenia morskiego.

  • 2011-11-23 | Komentarze: 0

    Morska sól wcale nie jest zdrowsza

    Droga "naturalna" sól morska nie jest wcale zdrowsza od zwykłej soli warzonej sprzedawanej w supermarketach - informuje serwis "BBC News - Health".

  • 2011-09-28 | Komentarze: 0

    Daj sie skusić na dobre kalorie! Mix orzechowo-owocowy Helio New Line

    Delikatny smak orzechów mieszający się ze słodyczą wiśni i jagód, z dodatkiem lekko cierpkiej żurawiny to połączenie łagodnego, a zarazem wyrazistego smaku, któremu mało kto się oprze. Nowa propozycja pochodząca z nowej linii produktów firmy HELIO, oferowana w 200-gramowym, praktycznym opakowaniu, skusi niejednego odkrywcę ciekawych doznań smakowych. Skład produktu, a w szczególności wykorzystanie w nim suszonych jagód i wiśni sprawia, że jest to produkt unikatowy na polskim rynku.

  • 2011-09-14 | Komentarze: 0

    Kawowy Savoir Vivre

    O sposobach przygotowania kawy napisano niejedną książkę. Ten kojarzony ze słoneczną Italią napój, ma swoich zwolenników na całym świecie. Dzięki temu włoska „mała czarna” doczekała się wielu odmian. Jednak jedna rzecz pozostaje niezmienna - zasady jej podawania.

  • 2011-09-07 | Komentarze: 0

    Orzechy włoskie w diecie obniżają ryzyko raka piersi

    Włączenie orzechów włoskich do diety może znacznie obniżyć ryzyko raka sutka - wynika z badań, które na razie przeprowadzono tylko na myszach. Informację na ten temat zamieszcza pismo "Nutrition and Cancer".

  • 2011-09-06 | Komentarze: 0

    By zmniejszyć ryzyko cukrzycy: więcej fasolki, mniej białego ryżu

    Choć biały ryż z roślinami strączkowymi stanowi zgrany duet na talerzu, badania wykazują, że dla zdrowia lepsze jest pozostawienie fasolki solo lub w towarzystwie ryżu brązowego - informuje Reuters.

  • 2011-08-08 | Komentarze: 0

    Rybie tłuszcze w ciąży zwiększają odporność niemowląt

    Niemowlęta kobiet, które w ciąży zażywały kwasy tłuszczowe omega-3 obecne w tłustych rybach morskich i w glonach, mniej chorują i łagodniej przechodzą przeziębienie w pierwszych miesiącach życia - wynika z badań, które publikuje pismo "Pediatrics".

  • 2011-08-04 | Komentarze: 0

    Składniki winogron chronią skórę przed działaniem promieni UV

    Związki obecne w winogronach chronią komórki ludzkiej skóry przed szkodliwym działaniem promieni UV emitowanymi przez słońce - wynika z hiszpańskich badań, które publikuje pismo "Journal of Agricultural and Food Chemistry".

Strona 1 z 9
 1  2  3  4  5  6  ...  9   następna »