Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: przechowywanie

Liczba znalezionych wiadomości: 28

  • 2013-03-29 | Komentarze: 0

    Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?

    Święta Wielkanocne to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.

  • 2013-02-28 | Komentarze: 0

    Dziś 32. rocznica wprowadzenia kartek na mięso

    Dnia 28 lutego 1981 roku Rada Ministrów pod rządem Wojciecha Jaruzelskiego ogłosiła reglamentację mięsa i wędliny. Obowiązujący od 1 kwietnia limit na wyroby miał być podstawą równego podziału towarów w społeczeństwie. Był natomiast zalążkiem wielu problemów i marzeniem podniebienia ludzi. Co zmieniło się od czasu PRL-u?

  • 2011-09-28 | Komentarze: 0

    Daj sie skusić na dobre kalorie! Mix orzechowo-owocowy Helio New Line

    Delikatny smak orzechów mieszający się ze słodyczą wiśni i jagód, z dodatkiem lekko cierpkiej żurawiny to połączenie łagodnego, a zarazem wyrazistego smaku, któremu mało kto się oprze. Nowa propozycja pochodząca z nowej linii produktów firmy HELIO, oferowana w 200-gramowym, praktycznym opakowaniu, skusi niejednego odkrywcę ciekawych doznań smakowych. Skład produktu, a w szczególności wykorzystanie w nim suszonych jagód i wiśni sprawia, że jest to produkt unikatowy na polskim rynku.

  • 2011-08-10 | Komentarze: 0

    Czy wiesz, gdzie jesz?

    Najlepiej – w barach mlecznych i fast foodach, najgorzej – tam, gdzie spędzamy wakacje i ferie. Zastrzeżenia wzbudziło blisko 80 proc. punktów gastronomicznych skontrolowanych przez Inspekcję Handlową na zlecenie UOKiK

  • 2011-08-09 | Komentarze: 0

    Serek Kanapkowy - nowy przepis na kanapkę

    Wydają się najbardziej pospolitym, a dla niektórych - zwłaszcza dla dzieci - najnudniejszym porannym daniem? Nic podobnego, jeżeli do przygotowania kanapek użyjemy Serka Kanapkowego. To kolejna nowość w ofercie OSM WART-MILK z Sieradza.

  • 2011-08-03 | Komentarze: 0

    Nabiał zawsze w lodówce!

    Kupując kefir czy serek, należy zwrócić uwagę na warunki przechowywania, które zapewnił sprzedawca, a w domu zadbać o to, by produkt jak najszybciej znalazł się w lodówce. Wybrzuszenie wieczka to naturalny objaw dla przetworów mlecznych zawierających żywe kultury bakterii.

  • 2011-07-26 | Komentarze: 0

    Pogoda dla żywności

    Temperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców. O tym jak zachować na dłużej jakość, a w efekcie pierwotny smak oraz wartości odżywcze żywności opowiada Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2011-02-10 | Komentarze: 0

    MAGGI wygodniej

    Znana od lat przyprawa MAGGI teraz zaskoczy konsumentów nowym zamknięciem butelki. Żeby ją otworzyć nie trzeba już będzie odcinać końcówki plastikowej zatyczki. Nowe zamknięcie z klapką umożliwi łatwe otwieranie i wielokrotne, szczelne zamykanie produktu.

  • 2011-01-14 | Komentarze: 0

    Napoje miodem płynące, czyli nowości od Czasu na Herbatę

    Czas na Herbatę wprowadza do swojej oferty coś na osłodę. Miody – najbardziej popularne produkty pszczele - oprócz wspaniałych walorów smakowych, posiadają także właściwości lecznicze i odżywcze. Miody różnią się od siebie smakiem, kolorem i konsystencją w zależności od tego, z jakiego gatunku rośliny powstały.

  • 2010-11-19 | Komentarze: 0

    Święta z Dr. Oetkerem

    Na Boże Narodzenie firma Dr. Oetker, lider na rynku dekoracji do ciast i deserów, oferuje limitowaną edycję produktów do ozdabiania świątecznych słodkości. Jest ona odpowiedzią na rosnące potrzeby konsumentów, przykładających coraz większą wagę do wyglądu bożonarodzeniowych wypieków. Dzięki niespotykanym dotąd kształtom i kolorom dekoracji, świąteczne ciasta i desery nabiorą niepowtarzalnego charakteru oraz wzbudzą zachwyt wszystkich domowników i gości.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »