Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: orzech włoski

Liczba znalezionych wiadomości: 26

  • 2013-03-28 | Komentarze: 0

    Święta z bakaliami Siesta

    Domowe wypieki dopełniają wielkanocne menu. Baby, mazurki i serniki stanowią nieodłączny element atmosfery tych wiosennych świąt, a bakalie nie tylko wzbogacają ich smak, ale też symbolizują doskonałość oraz dobrobyt. Orzechy i suszone owoce Siesta pozwolą przygotować perfekcyjne desery i dania główne na świąteczny stół.

  • 2012-12-05 | Komentarze: 0

    Bakalie marki KRESTO – idealne na każdą okazję

    Bakalie kojarzą nam się zazwyczaj z okresem świątecznym. Dwa razy w roku, na Wielkanoc i Wigilię zaopatrujemy się w ich ogromne ilości. Bakalie warto jednak spożywać codziennie, stanowią bowiem cenne źródło wartości odżywczych, jak i dietetyczną alternatywę dla słodyczy. Ogromny wybór spośród Bakalii marki KRESTO pozwoli cieszyć się ich smakiem 365 dni w roku.

  • 2012-02-06 | Komentarze: 0

    Nadziane muszle – makaron Muszla duża od Czanieckich Makaronów

    A’ la italiana - linia makaronów z semoliny inspirowanych kuchnią włoską - poszerzyła się o nowy makaron Muszla duża. Makaron w formie zgrabnych, dużych muszli pozwoli rozwijać kulinarne fantazje podczas przygotowywania rozmaitych zapiekanek, przekąsek czy dań z sosami. Wyprodukowany z semoliny makaron nie tylko świetnie smakuję i trudno się rozgotowuje, ale także pomaga dbać o linię.

  • 2012-01-17 | Komentarze: 0

    Tłuszcze rybie mogą pomóc w regeneracji uszkodzonych nerwów

    Kwasy tłuszczowe omega-3, w które obfitują np. ryby morskie i olej lniany, mogą chronić nerwy obwodowe przed uszkodzeniem i wspomagać ich regenerację – wynika z pracy, którą publikuje pismo „Journal of Neuroscience”.

  • 2011-11-30 | Komentarze: 0

    Babka piaskowa z kakao EMIX

    Babka piaskowa to klasyka wśród ciast. Niezmiennie zachwyca gości smakiem i delikatną strukturą. Idealna do popołudniowej kawy, herbaty lub aromatycznej czekolady na gorąco. Smaczna, prosta ... A teraz jeszcze łatwiejsza do przygotowania.

  • 2011-09-07 | Komentarze: 0

    Orzechy włoskie w diecie obniżają ryzyko raka piersi

    Włączenie orzechów włoskich do diety może znacznie obniżyć ryzyko raka sutka - wynika z badań, które na razie przeprowadzono tylko na myszach. Informację na ten temat zamieszcza pismo "Nutrition and Cancer".

  • 2011-07-28 | Komentarze: 0

    Pesto alla Genovese - włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

    Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese. Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.

  • 2011-07-19 | Komentarze: 0

    Orzechowa dieta dobra na cukrzycę

    Codzienna porcja orzechów zamiast ciastek pozwala skuteczniej kontrolować cukrzycę typu 2 i zapobiega komplikacjom, nie powodując przy tym wzrostu wagi - informuje pismo "Diabetes Care".

  • 2011-07-15 | Komentarze: 0

    Sprytnie i szybko, czyli pomysłowe pieczenie z nową linią tartych bakalii marki BackMit

    Niepowtarzalny smak i kuszący zapach - to pierwsze skojarzenia, przywodzące na myśl domowe wypieki. W natłoku codziennych obowiązków współczesnej kobiecie ciężko znaleźć jednak chwilę na takie czynności, jak pieczenie. Nowa linia artykułów marki Backmit, w skład której wchodzą najwyższej jakości Mak mielony, Tarte Orzechy laskowe, Tarte Orzechy włoskie oraz Tarte Migdały, z pewnością rozwiąże ten problem. Produkty te pozwolą bowiem zaoszczędzić czas nowoczesnej pani domu, a przy okazji uzupełnią wyśmienicie jej własne przepisy kulinarne.

  • 2011-04-11 | Komentarze: 0

    Orzechy Pinii HELIO

    Aby uzyskać garść orzeszków pinii, trzeba strącić z sosny kilka dojrzałych szyszek, podgrzać je w wysokiej temperaturze, a następnie rozbić twarde łuski skrywające małe kremowe nasionka. I choć proces zbierania orzeszków pinii wydaje się skomplikowany i czasochłonny, teraz dzięki marce HELIO każdy może cieszyć się wyjątkowym smakiem miękkich, maślanych orzeszków.

Strona 1 z 3
 1  2  3   następna »