Wyniki wyszukiwania dla frazy: ic

Liczba znalezionych wiadomości: 723

  • 2019-03-18 | Komentarze: 0

    Akademickie 5 minut na obiad

    Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.

  • 2013-05-27 | Komentarze: 0

    Instytut Chemii Nadużywanej uświadomił 6 000 konsumentów

    Zakończono realizację informacyjno-edukacyjnego projektu, poświęconego dodatkom do żywności. Instytut Chemii Nadużywanej odwiedził pasaże handlowe największych polskich miast: Warszawy, Poznania, Gdańska, Krakowa oraz Wrocławia. Interaktywną ekspozycję odwiedziło ponad 6 000 osób. Akcja odbywała się w weekendy i trwała od 12 kwietnia do 19 maja br.

  • 2013-04-25 | Komentarze: 0

    Najzdrowsza wśród kasz, czyli kasza jęczmienna z warzywami od firmy Krawpak

    Kasza jęczmienna od wieków stanowi doskonały dodatek do mięs, zup czy gołąbków. Od teraz, za sprawą firmy Krawpak, wzbogacona została ona o suszone warzywa, co czyni ją jeszcze zdrowszą, smaczniejszą i ciekawszą propozycją kulinarną.

  • 2013-03-29 | Komentarze: 0

    Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?

    Święta Wielkanocne to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.

  • 2013-03-28 | Komentarze: 0

    Święta z bakaliami Siesta

    Domowe wypieki dopełniają wielkanocne menu. Baby, mazurki i serniki stanowią nieodłączny element atmosfery tych wiosennych świąt, a bakalie nie tylko wzbogacają ich smak, ale też symbolizują doskonałość oraz dobrobyt. Orzechy i suszone owoce Siesta pozwolą przygotować perfekcyjne desery i dania główne na świąteczny stół.

  • 2013-03-28 | Komentarze: 0

    Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita

    Wielkanoc pachnie wiosną, świąteczną babką i aromatycznym żurkiem. Potrawy, przygotowywane według tradycyjnych receptur są istotnym elementem tych radosnych świąt. Dzięki mieszankom przyprawowym z linii Gotujemy po polsku Appetita oraz dodatkom cukierniczym Domowe sekrety świąteczne specjały będą pyszne i aromatyczne.

  • 2013-03-14 | Komentarze: 0

    Menu bez glutenu na Targach Regionalia

    Jedna z prelekcji, która odbędzie się podczas Targów Produktów Regionalnych "Regionalia" poświęcona zostania całkowicie żywności bezglutenowej. Jak ułożyć menu bez glutenu dowiedzieć się będzie można podczas pierwszego dnia imprezy, czyli 19 kwietnia w warszawskim centrum MT Polska.

  • 2013-02-28 | Komentarze: 0

    Dziś 32. rocznica wprowadzenia kartek na mięso

    Dnia 28 lutego 1981 roku Rada Ministrów pod rządem Wojciecha Jaruzelskiego ogłosiła reglamentację mięsa i wędliny. Obowiązujący od 1 kwietnia limit na wyroby miał być podstawą równego podziału towarów w społeczeństwie. Był natomiast zalążkiem wielu problemów i marzeniem podniebienia ludzi. Co zmieniło się od czasu PRL-u?

  • 2012-12-05 | Komentarze: 0

    Bakalie marki KRESTO – idealne na każdą okazję

    Bakalie kojarzą nam się zazwyczaj z okresem świątecznym. Dwa razy w roku, na Wielkanoc i Wigilię zaopatrujemy się w ich ogromne ilości. Bakalie warto jednak spożywać codziennie, stanowią bowiem cenne źródło wartości odżywczych, jak i dietetyczną alternatywę dla słodyczy. Ogromny wybór spośród Bakalii marki KRESTO pozwoli cieszyć się ich smakiem 365 dni w roku.

  • 2012-11-05 | Komentarze: 0

    Obiadowy bon ton

    Spotkania przy stole są coraz częściej, okazjonalne, a zarazem oficjalne i nierzadko stresujące. Brak obycia i nieumiejętność zachowania przy stole mogą okazać się bardzo niezręczne. Zdarza się, iż są nawet w stanie przyczynić się do zaprzepaszczenia szansy na towarzyski bądź zawodowy sukces. Podpowiadamy jak zadbać o oprawę dania, ułożyć sztućce i odpowiednio podejmować gości podczas wykwintnego obiadu, aby ten był nie tylko smaczny, ale również elegancki i komfortowy.

Strona 1 z 73
 1  2  3  4  5  6  ...  73   następna »