Wyniki wyszukiwania dla frazy: dol

Liczba znalezionych wiadomości: 94

  • 2019-04-12 | Komentarze: 0

    McCormick wprowadza na polski rynek kultowy sos FRANK’S RedHot

    McCormick, globalny lider na rynku przypraw i produktów smakowych, wprowadza do Polski sos FRANK’S RedHot Original oraz jego ostrzejszą wersję, FRANK’S RedHot Xtra Hot. Ten kultowy amerykański sos ostry składa się z prostych składników i pasuje do każdego rodzaju potraw. Premierze towarzyszy kampania Digital podkreślająca uniwersalność zastosowania produktu, pod hasłem „Ostro wchodzi ze wszystkim”.

  • 2012-02-08 | Komentarze: 0

    Limitowana piłkarska seria napojów izotonicznych OSHEE

    Marka OSHEE wprowadza na rynek nową limitowaną edycję napojów izotonicznych. Butelki o pojemności 1 litra są już dostępne z nową piłkarską etykietą, a 2% z ich sprzedaży będzie przeznaczone na rozwój szkółek piłkarskich dla dzieci i młodzieży.

  • 2012-01-05 | Komentarze: 0

    Nowość marki Lune de Miel - Miód z propolisem

    Debiutujące na polskim rynku francuskie miody „Lune de Miel” to produkty nie tylko smaczne ale i zdrowe. Tym razem marka proponuje konsumentom Miód z Propolisem. Propolis to oczyszczony i pozbawiony wosku kit pszczeli, bogaty w związki biologicznie czynne. Propolis ze względu na dużą zawartość związków biologicznie czynnych nazywany jest często "naturalnym antybiotykiem" i znajduje szerokie zastosowanie w profilaktyce wielu schorzeń. Dzięki właściwościom przeciwzapalnym i przeciwdrobnoustrojowym stosowany jest w stanach zapalnych górnych i dolnych dróg oddechowych, chorobie wrzodowej, schorzeniach wątroby i dróg żółciowych.

  • 2011-12-09 | Komentarze: 0

    Orientalnie na języku, czyli Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry marki King Oscar

    Makrela w sosie pomidorowym brzmi ciekawie. Filety z makreli w sosie pomidorowym z curry brzmią z kolei intrygująco. Niezwykłe połączenie pysznej ryby, soczystych, czerwonych pomidorów i przyprawy curry, słynącej z doskonałych właściwości zdrowotnych i smakowych to orientalna propozycja firmy King Oscar – producenta żywności pochodzenia morskiego.

  • 2011-10-05 | Komentarze: 0

    Jak zrobić sushi?

    Sushi – najpopularniejsze danie pochodzące z Kraju Kwitnącej Wiśni w szybkim tempie podbiło światowe kuchnie. Chociaż na degustację tego przysmaku najczęściej wybieramy się do restauracji, powstało już mnóstwo poradników, które zachęcają do przyrządzania sushi w domu. I choć na pierwszy rzut oka wydaje się to zadaniem niewykonalnym, robienie sushi w domu coraz częściej staje się ciekawym sposobem na spędzenie wolnego czasu w gronie najbliższych.

  • 2011-08-10 | Komentarze: 0

    Czy wiesz, gdzie jesz?

    Najlepiej – w barach mlecznych i fast foodach, najgorzej – tam, gdzie spędzamy wakacje i ferie. Zastrzeżenia wzbudziło blisko 80 proc. punktów gastronomicznych skontrolowanych przez Inspekcję Handlową na zlecenie UOKiK

  • 2011-08-10 | Komentarze: 0

    Kulinarna podróż do Krainy Orientu - Riso Scotti prezentuje ryż Thai

    Odwiedzający Tajlandię docenią przysmaki i tajniki tajskiej sztuki kulinarnej. Kuchnia tego regionu świata jest dość specyficzna i w znacznym stopniu bazuje na bogactwie rosnących tam ziół, przypraw, owoców i warzyw. Jako główne danie w każdym z rejonów Tajlandii serwuje się ryż. Wzbogacany jest on różnymi dodatkami – mięsem, rybą, warzywami czy sosami.

  • 2011-07-26 | Komentarze: 0

    Pogoda dla żywności

    Temperatura, światło czy wilgoć nie są sprzymierzeńcami żywności, zwłaszcza w letnie, upalne dni. Pod ich wpływem zmianom ulega skład mikrobiologiczny, chemiczny i fizyczny produktów spożywczych, co wpływa na walory smakowe, strukturę i właściwości np. warzyw czy owoców. O tym jak zachować na dłużej jakość, a w efekcie pierwotny smak oraz wartości odżywcze żywności opowiada Agnieszka Piskała, Specjalista ds. Żywienia z Nestlé Polska S.A.

  • 2011-07-25 | Komentarze: 1

    Ekologiczny ryż brązowy Halina BIO

    Czy wiesz dlaczego tak istotne jest sięganie po produkty z upraw ekologicznych? Bo to uprawy, które prowadzi się bez udziału chemii oraz nawozów sztucznych. Produkty pochodzące z takich upraw są „czyste”, czyli wolne od syntetycznych polepszaczy i sztucznych barwników. Co ważne, same uprawy oraz produkcja są zgodne ze środowiskiem i nie zanieczyszczają go.

  • 2011-06-17 | Komentarze: 0

    Imbir i cytryna? Tak! To nowy smak żelków HARIBO

    Nowy znakomity smak żelków, czegoś takiego jeszcze nie było! HARIBO powiększa swoją ofertę o wyjątkowe żelki imbirowo-cytrynowe. Produkt ten, ze względu na orzeźwiające i wyraziste doznania smakowe, szczególnie przypadnie do gustu dorosłym.

Strona 1 z 10
 1  2  3  4  5  6  ...  10   następna »