Wyniki wyszukiwania dla frazy: biznes'"
Liczba znalezionych wiadomości: 207
-
2012-12-12 | Komentarze: 0
REGIONALIA
II Targi Produktów Regionalnych
-
2012-02-14 | Komentarze: 0
Targi FOOD-to-GO Gdańsk – co nas czeka w gastronomii w nadchodzącym sezonie?
Jakie będą nowe trendy w gastronomii w nadchodzącym sezonie? Jak skutecznie przyciągnąć klientów oferując im smaczne przekąski? Czy produkt regionalny może stać się kulinarną wizytówką Pomorza? – na te i wiele innych pytań poszukiwali odpowiedzi właściciele lokali gastronomicznych z całego Pomorza, którzy w dniach 7-8 lutego odwiedzili targi dla gastronomii, lodziarni, pizzerii, barów szybkiej obsługi i cateringu FOOD-to-GO. Podczas dwóch dni targów swoje produkty i usługi zaprezentowało 65 wystawców z Polski i zagranicy, a stoiska targowe odwiedziło ponad 1 300 branżowych zwiedzających.
-
2012-01-31 | Komentarze: 0
Jak wypłynąć na szerokie wody gastronomicznego biznesu?
Wraz z nadejściem wakacyjnego sezonu na całym Wybrzeżu pojawiają się nowe punkty gastronomiczne – nie brakuje wśród nich lodziarni, smażalni ryb, lokali oferujących kebab czy zapiekanki, a także sezonowych barów w których można spędzić czas sącząc drinka. Pomimo sporej liczby miejsc oferujących posiłki, wydaje się, że ich oferta jest dość jednolita, a podobną zapiekankę można zjeść i nad Bałtykiem, i pod Tatrami. Jak więc wyróżnić się nie tylko na tle lokalnej konkurencji, ale i w szerszym ujęciu?
-
2011-10-10 | Komentarze: 0
MAKRO Cash & Carry przeszkoliło w sumie bezpłatnie 8124 przedsiębiorców z całej Polski w ramach szkoleń EFS
8124 właścicieli i pracowników sklepów detalicznych oraz lokali gastronomicznych z całej Polski przeszkoliła firma MAKRO Cash & Carry w ramach ogólnopolskiego projektu szkoleniowego „Idealny Biznes” dla mikro i małych przedsiębiorców. W ciągu dwóch lat trwania programu odbyło się w sumie 440 szkoleń.
-
2011-09-20 | Komentarze: 0
A wiesz jak działa owies?
Zwykle owies kojarzony jest z paszą dla zwierząt. Tymczasem większość z nas nie zdaje sobie sprawy, jak wiele korzyści zdrowotnych niesie ze sobą jego obecność w diecie człowieka.
-
2011-09-20 | Komentarze: 0
Opakowanie kluczem do sukcesu firm branży spożywczej
Prezydent Miasta Leszna oraz Leszczyńskie Centrum Biznesu Sp. z o. o. ZAPRASZAJĄ na konferencję pt.: „Opakowanie kluczem do sukcesu firm branży spożywczej” dnia 27 września 2011 o godz. 11.00 w leszczyńskim ratuszu.
-
2011-09-14 | Komentarze: 0
Nowy Tarczyn przecierowy
W ofercie znanej i lubianej marki Tarczyn, która towarzyszy polskim konsumentom niezmiennie od 34 lat i jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych marek, pojawiły się trzy nowe smaki, o gładkiej, przecierowej konsystencji
-
2011-09-13 | Komentarze: 1
Trzy minuty i gotowe - nowe smaki owsianek "Coś na ząb"
Gama znanych i lubianych owsianek „Coś na ząb” firmy Kupiec powiększyła się o trzy, zupełnie nowe smaki. Poza dostępnymi do tej pory owsiankami z truskawkami, z gruszkami i ze śliwkami, na rynku pojawiły się: owsianka z jabłkiem i bananem, z karmelem oraz z maliną i żurawiną.
-
2011-09-12 | Komentarze: 0
Polagra 2011 już otwarta
Prezydent RP Bronisław Komorowski, minister rolnictwa i rozwoju wsi Marek Sawicki, prezes Zarządu MTP Andrzej Byrt, a także goszczący dziś w Poznaniu komisarz ds. rolnictwa i rozwoju obszarów wiejskich Unii Europejskiej Dacian Ciolos otworzyli dziś największe w Europie Środkowo-Wschodniej targi branży rolno-spożywczej
-
2011-09-07 | Komentarze: 0
Warunki rozwoju MSP w sektorze przetwórstwa żywności, doświadczenia polskie i rosyjskie
Konferencja oraz spotkania B2B towarzyszą targom Polarga-Food, które odbędą się w dniach 12-15 września 2011 r. w Poznaniu.