Wyniki wyszukiwania dla frazy: bia
Liczba znalezionych wiadomości: 384
-
2019-03-18 | Komentarze: 0
Akademickie 5 minut na obiad
Gulasz z parówek, makaron z cukrem, czy dowolne połączenie składników, które zostały w lodówce – o kulinarnych wyczynach studentów od zawsze krążyły legendy. Wiele wskazuje na to, że te wątki już wkrótce znikną z barwnych opowieści o akademickim życiu. Studentom nie przybyło wprawdzie czasu na gotowanie, nie zaczęli też częściej odwiedzać restauracji. Przywiązują jednak większą wagę do dobrego odżywiania i zyskali sprzymierzeńców w walce z pędzącym czasem.
-
2013-05-29 | Komentarze: 0
Kulinarne zabawy na Dzień Dziecka
Lada moment Dzień Dziecka i z pewnością już zastanawiasz się, jak sprawić, aby Twoja pociecha poczuła się z tej okazji wyjątkowo. Jeżeli na co dzień jesteś zabiegany, masz dość kupowania kolejnych zabawek, a słodycze nie robią już na dziecku wrażenia, zadbaj o wspólne spędzenie czasu. Bez pośpiechu i zobowiązań zaaranżuj kącik kulinarny. Razem przygotujcie zdrowe przekąski, którym nie oprą się nawet uparte niejadki.
-
2013-03-29 | Komentarze: 0
Jak wybrać i podać wędlinę na wielkanocny stół?
Święta Wielkanocne to wyjątkowa uczta dla podniebienia. Oprócz potraw z jajami, żurów i ciast uświetnią ją wędliny i wyroby z mięsa. Które z nich jednak wybrać i jak je podać? Podpowiadamy, jakich szynek i mięs nie powinno zabraknąć na świątecznym stole i na co zwrócić uwagę przy ich zakupie.
-
2013-03-28 | Komentarze: 0
Aromatyczna Wielkanoc z przyprawami Appetita
Wielkanoc pachnie wiosną, świąteczną babką i aromatycznym żurkiem. Potrawy, przygotowywane według tradycyjnych receptur są istotnym elementem tych radosnych świąt. Dzięki mieszankom przyprawowym z linii Gotujemy po polsku Appetita oraz dodatkom cukierniczym Domowe sekrety świąteczne specjały będą pyszne i aromatyczne.
-
2013-03-21 | Komentarze: 0
Nadchodzi e-Wielkanoc?
Przedstawiamy wyniki badań przeprowadzonych w marcu 2013 i dotyczących planów robienia zakupów wielkanocnych w Internecie. Jak zmieniają się wielkanocne upodobania Polaków?
-
2012-12-05 | Komentarze: 0
Bakalie marki KRESTO – idealne na każdą okazję
Bakalie kojarzą nam się zazwyczaj z okresem świątecznym. Dwa razy w roku, na Wielkanoc i Wigilię zaopatrujemy się w ich ogromne ilości. Bakalie warto jednak spożywać codziennie, stanowią bowiem cenne źródło wartości odżywczych, jak i dietetyczną alternatywę dla słodyczy. Ogromny wybór spośród Bakalii marki KRESTO pozwoli cieszyć się ich smakiem 365 dni w roku.
-
2012-11-05 | Komentarze: 0
Obiadowy bon ton
Spotkania przy stole są coraz częściej, okazjonalne, a zarazem oficjalne i nierzadko stresujące. Brak obycia i nieumiejętność zachowania przy stole mogą okazać się bardzo niezręczne. Zdarza się, iż są nawet w stanie przyczynić się do zaprzepaszczenia szansy na towarzyski bądź zawodowy sukces. Podpowiadamy jak zadbać o oprawę dania, ułożyć sztućce i odpowiednio podejmować gości podczas wykwintnego obiadu, aby ten był nie tylko smaczny, ale również elegancki i komfortowy.
-
2012-06-20 | Komentarze: 0
Zdrowy tryb życia – owocowa piramida odżywiania
Owoce: smaczna i zdrowa przekąska, składnik letnich tart i tortów lub komponent lekkich deserów. Tradycyjna kuchnia polska zachwyca nas bogactwem przepisów, w skład których wchodzą sezonowe dary sadów i lasów – i bardzo dobrze, bo owoce stanowią niezwykle ważny poziom zdrowej piramidy żywienia.
-
2012-05-16 | Komentarze: 0
Nowość: Ba! Bakaliowe batony od Bakalland
Nie łatwo zrezygnować z podjadania między posiłkami. Słodkości, które dostarczają pustych kalorii, możemy zastąpić wartościowymi przekąskami. Warto zamienić je na bakaliowe przysmaki. Jakie? Na przykład nowe batoniki Ba! od Bakalland – lekkie i pożywne, w połączeniu z prawdziwą deserową czekoladą dodają potrzebnej energii, a ich unikalny smak pozwala czerpać radość z jedzenia.
-
2012-04-03 | Komentarze: 0
W wielkanocnym koszyczku
W wielkanocnym koszyczku powinny znaleźć się tradycyjne produkty. Pamiętając o zwyczajach warto postarać się również, aby pokarmy, które będziemy święcić były po prostu smaczne i dobrej jakości.