Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: Labo System

Liczba znalezionych wiadomości: 13

  • 2012-05-23 | Komentarze: 0

    Dobre czasy dla przemysłu spożywczego

    W tym roku kilkadziesiąt firm z branży spożywczej wyda na modernizację swoich zakładów około 2 mld zł. Inwestycje mają zwiększyć szanse sprzedaży na zagranicznych rynkach oraz poprawić rentowność. W tym gronie jest również Mokate. Po zakończeniu realizowanego programu rozbudowy, zdolności produkcyjne zakładów w Żorach i Ustroniu zwiększą się o około 25 proc.

  • 2011-10-06 | Komentarze: 0

    Uczelnie będą kształcić technologów żywności

    Uruchomienie nowego kierunku studiów poświęconego badaniu jakości żywności ma być efektem porozumienia podpisanego we wtorek w Białymstoku pomiędzy uniwersytetem, politechniką i grupą mleczarską Mlekovita.

  • 2011-09-28 | Komentarze: 0

    Tajemnica produkcji żelków

    Czy biorąc do ręki torebkę żelków Haribo zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków.

  • 2011-02-14 | Komentarze: 0

    Informacja zbiorcza o wynikach kontroli doraźnej w zakresie jakości handlowej miodu

    Kielcach, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Olsztynie, Poznaniu, Rzeszowie oraz w Warszawie przeprowadziły kontrolę doraźną w zakresie jakości handlowej miodu.

  • 2010-12-17 | Komentarze: 0

    Kontrola jakości miodu

    W terminie od 15 do 30 września 2010 roku wojewódzkie inspektoraty JHARS w Bydgoszczy, Gdyni, Kielcach, Krakowie, Lublinie, Łodzi, Olsztynie, Poznaniu, Rzeszowie oraz w Warszawie przeprowadziły kontrolę doraźną w zakresie jakości handlowej miodu.

  • 2010-08-27 | Komentarze: 0

    Borówki spowalniają starzenie się mózgu

    Owoce jagodowe, takie jak borówka amerykańska czy truskawki mogą pomóc zachować sprawny mózg w starszym wieku - o odkryciu naukowców z USA, którzy rozszyfrowali też mechanizm korzystnego działania tych owoców, informuje serwis internetowy EurekAlert.

  • 2010-05-04 | Komentarze: 0

    TÜV Rheinland Polska uruchamia Dział Usług dla Branży Spożywczej

    Firma TÜV Rheinland Polska, lider rynku usług certyfikacyjnych i badawczych w Polsce, uruchomiła Dział Usług dla Branży Spożywczej. Nowa komórka powstała na skutek połączenia funkcjonujących już od kilku lat: Europejskiego Centrum Kompetencyjnego ds. Rynku Żywnościowego, laboratorium badawczego oraz Sekcji Systemów Zarządzania w Przemyśle Spożywczym.

  • 2010-04-14 | Komentarze: 0

    Gorsza jakość przetworów zbożowych

    Zgodnie z Rocznym ramowym planem kontroli Inspekcji JHARS na 2009 rok, w IV kwartale 2009 roku wszystkie wojewódzkie inspektoraty JHARS przeprowadziły kontrolę w zakresie jakości handlowej przetworów zbożowych, ze szczególnym uwzględnieniem mąk i kasz.

  • 2009-10-14 | Komentarze: 1

    Serek Wiejski Piątnica najlepszy na rynku

    Serek Wiejski Piątnica został uznany liderem wśród dostępnych na rynku naturalnych serków ziarnistych. Produkt otrzymał najwyższą ocenę w badaniu jakości przeprowadzonym na zlecenie magazynu „Pro-Test” (dawny „Świat Konsumenta”).

  • 2009-10-01 | Komentarze: 0

    Broń biologiczna do wykrycia w produktach spożywczych

    Przeciwciała, skierowane przeciwko różnym toksynom stosowanym jako broń biologiczna, połączone z powierzchnią magnetycznych cząstek, mogą służyć jako system informujący o zakażeniu pokarmu śmiertelnie niebezpiecznymi substancjami takimi jak: toksyna botulinowa czy rycyna. Nowo opracowany system detekcyjny umożliwia wykrycie nawet 2 nanogramów niebezpiecznej substancji zawartej w litrze analizowanej cieczy, donosi "The Analyst".

Strona 1 z 2
 1  2   następna »