Dodaj ofertę za darmo

Wyniki wyszukiwania dla frazy: Labo

Liczba znalezionych wiadomości: 51

  • 2013-05-24 | Komentarze: 0

    Margaryna Bielska – mistrzyni kremów i mas tortowych!

    Sezon owocowy to doskonała okazja, by podjąć próbę przygotowania kremu idealnego. Nic nie komponuje się tak dobrze ze słodkimi truskawkami czy borówkami z własnej działki, jak puszysta masa lub aksamitny krem na rozpływającym się w ustach cieście.

  • 2012-05-23 | Komentarze: 0

    Dobre czasy dla przemysłu spożywczego

    W tym roku kilkadziesiąt firm z branży spożywczej wyda na modernizację swoich zakładów około 2 mld zł. Inwestycje mają zwiększyć szanse sprzedaży na zagranicznych rynkach oraz poprawić rentowność. W tym gronie jest również Mokate. Po zakończeniu realizowanego programu rozbudowy, zdolności produkcyjne zakładów w Żorach i Ustroniu zwiększą się o około 25 proc.

  • 2010-07-13 | Komentarze: 0

    III Śląskie Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie "SweetTARG" 2012

  • 2011-10-06 | Komentarze: 0

    Uczelnie będą kształcić technologów żywności

    Uruchomienie nowego kierunku studiów poświęconego badaniu jakości żywności ma być efektem porozumienia podpisanego we wtorek w Białymstoku pomiędzy uniwersytetem, politechniką i grupą mleczarską Mlekovita.

  • 2011-09-28 | Komentarze: 0

    Tajemnica produkcji żelków

    Czy biorąc do ręki torebkę żelków Haribo zastanawiacie się, skąd się wzięły w niej te wszystkie pyszności? Jeśli tak, to zdradzimy Wam tajemnicę produkcji żelków.

  • 2011-08-04 | Komentarze: 0

    Składniki winogron chronią skórę przed działaniem promieni UV

    Związki obecne w winogronach chronią komórki ludzkiej skóry przed szkodliwym działaniem promieni UV emitowanymi przez słońce - wynika z hiszpańskich badań, które publikuje pismo "Journal of Agricultural and Food Chemistry".

  • 2011-07-18 | Komentarze: 0

    GMO czy non-GMO? – czy żywność modyfikowana jest bezpieczna?

    Obecnie coraz popularniejsza staje się modyfikacja genetyczna żywności. Jak wpłynie to na środowisko naturalne?

  • 2011-06-13 | Komentarze: 0

    Twój Smak Puszysty Piątnicy Produktem Mlecznym Roku

    Wysokiej jakości, naturalne produkty OSM Piątnica zostały nagrodzone przez ekspertów zasiadających w Kapitule Superarbitrów XV Krajowej Oceny Masła i Mlecznych Produktów Wysokotłuszczowych.

  • 2011-06-01 | Komentarze: 0

    Kawa źródłem leków?

    Odkryto bakterie oraz wyizolowano z nich odpowiednie enzymy (i kodujące je geny), które umożliwiają odcięcie poszczególnych grup metylowych od cząsteczki kofeiny, tworząc tym samym półprodukt, z którego można wytworzyć szereg leków stosowanych w terapii astmy oraz w przypadku problemów z sercem - donosi "Chemistry World".

  • 2011-05-11 | Komentarze: 0

    Wielka majówka w SGGW

    Pieczenie chleba, warzenie piwa, produkcja parówek, świecące bakterie, pokazy filmów prezentujących przemysłową produkcję żywności, porady żywieniowe, pokazy zwierząt występujących w filmach, prezentacja ras psów, adopcja zwierząt ze schroniska, kiermasz kwiatów, zwiedzanie Centrum Wodnego oraz wiele innych atrakcji będzie można oglądać, podczas Dni SGGW na które uczelnia zaprasza 20 i 21 maja br.

Strona 1 z 6
 1  2  3  4  5  6   następna »