Dodaj ofertę za darmo

Koncentraty spożywcze - definicja

  • 2007-11-02

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Koncentraty spożywcze - definicja

    Do opracowania: KONCENTRATY SPOŻYWCZE - produkty spożywcze utrwalone zwykle przez wysuszenie surowca lub częściowe odparowanie płynu (zagęszczenie) i dodatkowe utrwalenie przy zastosowaniu różnych metod. Koncentraty spożywcze występują najczęściej w postaci suchej (proszek, kostka), jak np. mleko, jajka i zupy w proszku, kostki bulionowe. Wyższą formę stanowią koncentraty spożywcze błyskawiczne (instant), które wystarczy zalać wrzątkiem, aby były gotowe do spożycia. Obok koncentratów spożywczych suchych istnieją również koncentraty spożywcze w stanie półpłynnym lub płynnym, typu konserw, jak np. mleko zagęszczone, przeciery owocowe i warzywne, syropy owocowe, marmolady oraz dżemy

    Gość: Leszek

  • 2008-12-01

    Odpowiedz | Cytuj | Zgłoś wypowiedź do moderacji

    Re:Koncentraty spożywcze - definicja

    witam wiem ze to troche bedzie nie na temat ale potrzebuje pilnej pomocy w pracy semestralnej na temat Analizy fizyko-chemiczne wykonywane w koncentratach spozywczy prosze naprawde o pomoc!!!!!!!!!!Pilne

    Gość: iwona

  • 2017-10-20

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

  • 2017-10-20

    Zapytaj o reklamę | Promowanie w portalu

    Reklama Google

Odpowiedz
Strona 1 z 1
 1